Velkommen til Brejning Havn

SYDSIDEN AF VEJLE FJORD


Havnen ligger på sydsiden af Vejle Fjord i et af Danmarks smukkeste landskaber. Området omkring havnen er særdeles naturskønt med en særpræget parklignende beplantning mellem gamle slotslignende bygninger, de tidligere Kellerske Institutioner. I de senere år har området gennemgået en revolutionerende udvikling udført under betydelig hensyntagen til de eksisterende bevaringsværdige bygninger. Her findes nu 5-stjernet wellness-hotel samt spændende moderne boliger i luksusklassen. Ny 18-hullers golfbane med bl.a. pay & play bane.

Brejning Lystbådehavn (55° 40’ 28,6 N/09° 41’ 24,2 E) er en lille idyllisk privatejet havn, der ejes og drives af Foreningen Brejning Lystbådehavn m.b.a. (FBL).
Brejning Båd Klub (BBK) står for klublivet – herunder de traditionsrige kapsejladser, bl.a. det årlige store stævne for H-både.

BBK indbyder havnens betalende gæster til at bruge klubhusets faciliteter. I lighed med klubbens egne medlemmer må gæsterne naturligt nok også rydde op og vaske op efter sig. Brejning Lystbådehavn har over 200 faste bådpladser efter en betydelig udvidelse for et par år siden, samtidigt blev indsejlingsforhold og dybdeforhold i havnen væsentligt forbedret – der er nu rigtig god plads i havnen – også til større kølbåde – bl.a. ved øen i havnens midte, øen er forbeholdt vore gæstesejlere – der også kan benytte alle pladser mærket med grønne skilte. Dybden varierer fra 3 m til 2,5 m – dog er den under 2 m på pladserne nærmest land.

FACILITETER

Nær havnen har vi et interessant minde fra vikingetiden, det gamle voldsted Trindhøj, der tjente til værn mod angreb fra søsiden. Der er masser af muligheder for fodture – eller cykelture på en af vore gratis lånecykler. Vore gæstesejlere har adgang til alle klubbens faciliteter – f.eks. ophold i klubhuset eller på terrasserne – madlavning i klubbens veludstyrede køkken (mod efterfølgende rengøring og opvask), flere grillpladser. På havnens servicekaj findes trailerrampe (kræver medlemskab) samt 5 tons kran (kan bruges af gæstesejlere i nødsituationer efter aftale med havnemesteren).

I tilknytning til havnen og stranden har Vejle Kommune i 2009 anlagt en fin naturlegeplads.
I sæsonen er der bemanding ved dieseltanken hver formiddag fra kl. 8.00 til kl. 10.00.

TRÅDLØST INTERNET PÅ HAVNEN

Brejning Lystbådehavn har installeret trådløst internet i havnen. Nettet er til fri afbenyttelse. Havnen påtager sig intet ansvar for fejl, misbrug el.l.. Netværket rækker 30 til 40 m fra klubhuset.

RESTAURANT

På havnen findes en lille hyggelig restaurant, Restaurant Gallionen tlf. 7586 1516, hvor der er mulighed for at trætte og sultne sejlere kan få en bid brød.

INDKØB

I Brejning (ca. 2.000 m) er der mulighed for indkøb af dagligvarer, benzin m.m..

Havnepenge i 2010 udgør pr. døgn kr. 120,- incl. el og vand på broerne samt bad og brug af faciliteterne (se ovenfor). El må ikke anvendes til opvarmning i bådene. Vi håber at vore gæstesejlere vil føle sig velkomne og vil værdsætte vort ”åbent hus tilbud” og vil hjælpe os med at faciliteterne efterlades, som vi alle ønsker at modtage dem.

ANDUVNING

Havnen kan anløbes dag og nat. Indsejlingen sker gennem belyste lodrette molehoveder i kurs 180.
I Vejle Fjord går ingen mærkbar strøm i roligt vejr, ved blæst følger strømmen vindens retning.